divendres, 21 de gener del 2011

El xal de ganxet


Aquesta setmana les Bigmamas han acabat el xal de ganxet per la Míssia. Ella el va voler amb aquesta forma però els quadradadets poden unir-se com més ens convingui.

El quadrat base es comença amb 6 punts de cadeneta que es tanquen en rodó. Un cop tancat es comencen a teixir 3 punts de cadeneta per fer la segona volta. Aquesta segona volta es composa de tres punts alts 3 punts de cadeneta 4 cops. Per la tercera volta canviem de color i teixim 3 punts alts 1 cadeneta, 3 punts alts, 3 de cadeneta i ho repetirem fins que completem la volta. La següent volta es el mateix però en diferent color. Fixeu-vos en la fotografia.


Quan tingueu tots els quadrats necessaris només heu de anar unint-los amb un punt baix, per davant us quedarà una cadeneta molt maca.



Aneu unint amb la forma que volgueu.



Quan s'hagin unit tots els quadrats podeu tancar-ho amb una volta de punts alts d'un color contrastat. I aquí ho tenim, un xal tipus "torreó" que va dir l'Anna o "pixelat" que vaig dir jo.





Realitzat per les Bigmamas, si vols els gràfics només has de demanar-los.

dimarts, 4 de gener del 2011

Corona de Reis o pel tortell


Comencem el nostre primer tutorial amb un motiu per l'última festa nadalenca que ens queda... L'arribada dels Reis d'Orient!

Aquesta corona pot servir per decorar el nostre Tortell de Reis i després les criatures la puguin lluir durant la resta del dia (o de l'any).

La llargada de la corona, depent del cap de la criatura. Nosaltres l'hem fet de 52 cm per una nena de dos anys.

PAS 1: MATERIALS
- 1/2 metre de roba daurada amb espuma (per a fer disfresses). En el nostre cas, la vàrem comprar a RIBES I CASALS de c/ Roger de Llúria, 7 - Barcelona.
- Pedres o botons i cinta de lluentons. A gust de cadascú. Les nostres són comprades al carrer del Call a Barcelona a diverses botigues que venen bijuteria.
- Boata (per les puntes de la corona).
- Velcro.
- Cola tèxtil.



PAS 2 - EL·LABORACIÓ

Agafar patró i calcar o dibuixar amb la roba plegada i encarada per la part daurada. Veureu que el patró està dibuixades les boles, però agafeu un boto o feu un cercle amb el compàs, una mica més gros que el dibuix; aixi serà més fàcil a l'hora de girar.














PAS 3 - A COSIR!

Tenint en compte que hem de deixar una obertura d'uns 4 o 5 cms a la base de la corona, comencem a cosir amb molta precaució a l'hora de fer les puntes.

Després, retallem i girem la corona.
















Planxem, posem boata a les puntes rodones i cosim l'obertura amb punt amagat.





Cosim el velcro, i anirem enganxant amb cola tèxtil, els lluentons i les pedres que hagim escollit.







I ja està! Ja tenim la "coronació" assegurada




El patró us el podeu baixar d'aquí




Disseny i realització: The Big Mamas